Hopp til hovedinnholdet

Mamma og stefar krangler.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, æ har et spørsmål om ka æ kan gjør sia mamma æ stefaren min krangler ofte om ting...mamma blir så lei av at han ikke gidder å kjøpe mat eller gjøre noe husarbeid,han sitter bare på sofaen og ser TV. Når mamma ber han til og gjøre noe så blir han litt sur så begynner be å krangle om penger og ting hjemme osv....og det er ganske ekkelt for meg og jeg har ikke turt å spørre noen om hva jeg skall gjøre, fordi da bryter jeg bare sammen. Også på skolen så er det så mye som skjer siden jeg for mange beskyldninger over ting jeg ikke har gjort å jeg har nesten ingen jentevenner bare gutter. Ene venninna mi(eller var) hun sa vi hadde vokst fra hværandre men når hennes bestevenninne var syk så var jeg plutselig bra nok...jeg syns det er kjempe dårlig gjort Håper på at dere skjønner KLÆM

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 14 år

 

Ut fra det du forteller så ha du det nokså vanskelig både hjemme og på skolen. Samtidig så ser det ut til at du har venner, bare at de er gutter og ikke så mange jenter. I den alderen dere er det mye som kan forandre seg og en del av dette handler om overgangen fra å være barn til å bli ungdom og tenåring. Når din venninne har sagt og tenkt at dere har vokst fra hverandre så handler det kanskje om det samme.. Noen jenter oppdager gutter og finner kjørester før andre, andre er senere med dette. Noen finner heller ikke guttekjæreste, men jentekjærester i stedet. Andre er ikke opptatt av kjærester i det hele tatt, men av hobbyer eller skole.  Jeg tror at dette med venner og venninner kommer til å orde seg for deg.


Det du sier om moren og stefaren din høres ikke greit ut. Det er vondt når de voksne krangler og  er uenige om mye. Jeg tenker at du på en eller annen måte må få sagt noe til dem om hvordan dette oppleves for deg. Du kan velge å skrive til dem dersom du synes det er for vanskelig å si det til dem direkte. En del voksne er ikke klar over at kranglingen deres påvirker andre i huset. Ofte er de, heldigvis,  mer enn villige til å gjøre noe med problemet når de blir klar over at det er problem. Om du ikke klarer å få sagt noe til dem, eller til din mor, kan du kanskje snakke med en annen voksen i familien eller på skolen som kan hjelpe deg litt på vei. Mange ungdommer velger å snakke med helsesøster på skolen for å få hjelp med ting som er vanskelige hjemme.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit