Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir seksuelt trakassert på sosiale medier.

Annet 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg blir seksuelt trakassert på sosiale medier hele tider. Av alle, helt vanlige folk. Gutter fra skolen og alt. Sånne meldinger der de spør om jeg kan sende nakenbilder og toppløsbilder Osv. Det er veldig plagsomt. Jeg bare lurer på hvordan andre jenter slipper det?? Er det bare jeg som blir behandlet sånn? Jeg kunne ønske jeg bare kunne blokkere alle som gjorde det, men jeg trenger å ha de som venner. det er HELT vanlige gutter. Jeg sender aldri sånne bilder, men de vil ikke slutte å spørre. Jeg kan ikke "snakke med dem om det" for da gjør de bare narr av meg og gjør meg enda mer sint (ja jeg har prøvd) Blir alle pene jenter behandlet slik eller er det bare meg?? (Dette innlegget er 100% anonymt)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss.
Det du forteller om her kan mange unge dessverre kjenne seg igjen i. Det å plage andre er uansett uakseptabelt. Når det gjelder nettmobbing/trakassering er det mer utbredt nå fordi alle har tilgang på sosiale medier, og denne typen mobbing/trakassering er ofte usynlig for de voksne.
Jeg tenker derfor at det er andre jenter enn deg som blir plaget, men kanskje er det sånn at man ikke snakker om dette?

Ut fra det du forteller så kan jeg forstå at du synes at det du opplever er plagsomt, og at du ikke tør å snakke med de som gjør dette om at de skal slutte. Imidlertid bør du tenke over om du vil finne deg i denne typen trakassering. Kan du snakke med foreldrene dine om dette? Foreldrene dine kan hjelpe deg. Går det an at du sier til de som gjør dette at du kommer til å ta dette opp med voksne hvis de ikke slutter?

Det er kjempefint at du ikke sender bilder av deg selv, eller gjør noe på nett som du kan angre. Det viser at du er en ansvarsfull og reflektert jente.

Kan du klare å ikke bry deg om det disse guttene holder på med? Hvis noen sender noe til deg som du opplever plagsomt vil du da kunne la være å svare?Du bør vurdere om du skal blokkere de som plager deg selv om det sikkert er vanskelig. Det er ikke greit at de holder på slik de gjør.

Jeg vil nok råde deg å snakke med noen voksne om det som skjer. Ta vare på det du får av meldinger, og vis det til en voksen du stoler på.

Husk at du kan snakke med helsesøster om det du beskriver her.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit