Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir fornærmet når noen kaller meg for "søt"

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16 år. Jeg lurer på om dette er normalt; jeg kan ikke fordra å bli kalt "søt". Jeg blir ofte kalt det og alle sier jeg må slutte å være en bitch og bare si takk for komplimentet, men jeg tar det ikke som et kompliment. Jeg har to guttevenner som mener at gutter skal være maskuline og jenter skal være søte uten noen unntak. Jeg irriterer meg veldig over dette, fordi jeg ikke synes det skal være basert ut på kjønn. Jeg synes alle skal få bestemme hvordan dem vil være uansett kjønn. Jeg føler også at jeg er mye mer maskulin enn dem. Jeg definerer dessuten ordet "søt" som uskyldig og svak, eller noe du sier til en baby eller en valp, og derfor blir jeg også fornærmet når folk kaller meg det, spesielt gutter.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg forstår at du blir fornærmet når du blir kalt for "søt", og når det får deg til å føle slik som du gjør. Jeg tenker dette også avhenger av hvilken setting dette blir brukt. Når noen kaller noen for "søt" kan det være ment på en hyggelig måte, som et kompliment. Mens hvis man bruker ordet "søt" for å gi noen følelsen av at de er svake og uskyldig, er det ikke greit i det hele tatt. 

Du har kanskje litt andre assosiasjoner til ordet enn de som kaller deg det? Så da forstår jeg at du irriterer deg når noen kaller deg for "søt", men det er ikke sikkert at de som kaller deg det forstår det. Kanskje du kan forklare det du har skrevet i spørsmålet ditt til de som kaller deg for "søt", slik at de forstår deg og dine reaksjoner bedre. 

Når det er sagt så forstår jeg veldig godt at du blir provosert grunnet holdningene til de to guttevennene dine, mennesker er forskjellige og det er ingen som kan bestemme at jenter må være på en bestemt måte og gutter må være på en annen bestemt måte.

Det viker som om du har mange gode verdier og er opptatt av likestilling, og det er bra! :) 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit