Hopp til hovedinnholdet

Liker en jente, men en klassekamerat ødelegger, hvordan skal jeg si at han skal slutte?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg og jente liker hverandre veldig godt men det er på vei til å ødelegges siden en klassekamerat har pluselig falt for henne uten grunn. Jeg bare viste han hvem hun var og pluselig ble han storm forelsket uten å ha snakket med henne en eneste gang. Hun syns også det er ubehagelig siden han driver å tapser på henne. Hun har da bett meg om å ta opp dette med han, men hvordan skal jeg si det uten å ødlegge vennskapet? Han er ganske morsom å henge sammen med når det ikke er jenter tilstede for da oppfører han seg som en dust for meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du kontaktet oss i ung.no!

Jeg vil råde deg til aller først å prate med ham om jenta du liker, for å se om det kan forbedre situasjonen. Husk at dersom vennen din er forelsket i henne, må også han få lov til å flørte med henne. Det kan du gjerne fortelle ham. Men legg til at du hadde satt pris på om han ikke presser seg mellom dere når dere er i midt i en samtale, eller når han ser at du har henne litt for deg selv. Dersom han respekterer dette, vil også du respektere ham når han tilbringer tid med henne. Forhåpentligvis vil ha forståelse for din situasjon, og kanskje blir han fra nå av mindre irriterende. Hvis han fortsatt ikke hører på deg, så kan du si at hun ikke liker at han oppfører seg på den måten heller.

Jeg har lagt til et par relevante artikler, lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit