Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble seksuelt trakassert av kjørelæreren min, men byttet kjørelærer. Allikevel tenker jeg ofte på hvordan det føltes å bli trakassert. Normalt?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en jente på 19 år. Da jeg skulle ta førerkort klasse B som 18 åring opplevde jeg å bli seksult trakassert av kjørelæreren min. Det tok lang tid før jeg forsto hva som faktisk skjedde og hvor lite greit det var for meg. Jeg fortalte det etter en stund til foreldrene mine, og jeg byttet kjørelærer relativt raskt. Det er bare noen måneder siden jeg ble ferdig med førerkortet, men allikevel så tenker jeg ofte på hvordan det føltes for meg og bli trakkasert. I ettertid har jeg slitt en del med søvnproblemer. Er det normalt å tenke på slike ting lenge etter at det har skjedd?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 og takk for at du skriver til oss!
Å bli seksuelt trakassert er en dyp krenkelse som kjennetegnes ved å spille på kropp, kjønn og seksualitet, samt føles ubehagelig, nedverdigende eller truende. Å bli seksuelt trakassert er en krenkelse av både kropp og sjel, og vil kunne gjøre noe med både hva en tenker om og føler for en selv. Jeg tenker at det er helt normalt at du tenker på hvordan det føltes for deg å bli trakassert selv om det er gått noe tid siden det skjedde. Du skriver at du raskt byttet kjørelærer, men har du fått pratet ut med noen om hva du har vært utsatt for, og fått anledning til å bearbeide dine erfaringer? Jeg vil råde deg til oppsøke helsesøster, helsestasjon for ungdom eller studenthelsetjenesten dersom du er student. Det er viktig å presisere at trakasseringen kjørelæreren din utsatte deg for ikke er greit, og at det er kjørelæreren som er ansvarlig. Det du ble utsatt for er ikke din skyld!


 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit