Hopp til hovedinnholdet

En lærer kommer veldig tett på, og trår inn i "bobla" hennes.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en tysklærer som er sikkert i 40 åra eller rundt der han er veldig skummel og ekkel syntes jeg første dagen i tysk klassen så var han veldig intrisert i å bli kjent med meg han lot meg ikke gå til friminuttet syntes det var rart og han står altid utrolig nerme meg når han snakker til meg og vist jeg går et skritt bak så kommer han plutselig nermere rett ved fjeset mitt jeg liker ikke at folk jeg ikke kjenner skal stå midt i fjeset mitt så en dag er jeg redd for å slå han i fjeset bare fordi han står så nær meg. Flere på skolen syntes han er rar og ekkel, jeg står og ser etter bøker i skapet mitt også står han der bak meg og prikker meg på ryggen bare for å spørre om jeg kommer til timen, syntes det er ubehagelig å ha han i nærheten av meg, jeg har en slags boble rundt meg som jeg ikke vil noen skal inn i og han har gått inn i den bobla og jeg blir veldig irritert av det og jeg vil ikke ha med brev hjem for å slått en lærer i fjeset, tør heller ikke si ifra om det til han.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du har en lærer som står veldig nærme fjeset ditt når han snakker med deg, og at du ikke liker det. 

Jeg forstår godt at du ikke liker når noen kommer inn i den bobla du har rundt deg. Mennesker er forskjellige, noen synes det er helt OK å ha folk tett innpå seg, andre liker best at de står et lite stykke unna. Denne intimsonen er ulik fra person til person. Du skriver at du har prøvd å gå ett skritt tilbake når du snakket med han, men da følger han bare etter. Det er viktig at andre respekterer dine intimsoner, men da må de også få vite om hvordan det er for deg.

Kan du forsøke å ta et skritt tilbake hver gang han kommer for nærme? På den måten viser du tydelig med kroppsspråket ditt at du ikke er komfortabel med det. Hvis dette ikke fungerer må du nok nesten si fra. Selv om du skriver at du ikke tør, så tror jeg det er mye bedre å si noe til han fremfor å slå han i fjeset. Kanskje du kan forklare at du ikke liker at folk står så nærme når de snakker med deg, og be ham om å ta et lite skritt tilbake?

Du skriver at han ikke lot deg gå til friminuttet, det synes jeg høres rart ut. Kan du spørre han hvorfor du ikke får gå til friminuttet dersom det skjer igjen? Eventuelt si fra til noen andre om dette?

Igjen, hvis tydelig kroppsspråk ikke fungerer, synes jeg du kan si fra til læreren din at du ikke liker det når folk kommer så nærme. Hvis han ikke respekterer det må du vurdere å si fra til noen andre. Det kan være kontaktlæreren din, sosiallærer eller en annen lærer du stoler på.

Jeg har lagt ved en link som ikke handler om helt det samme, men som kan gi noen smarte tips til hvordan du kan snakke med læreren din og hvilke andre du kan få hjelp fra. Lykke til.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Frustrert jente foran PCen (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit