Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke karakteren jeg fortjener!

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei!Jeg har en lærer i kjemi på vg3 som jeg føler ikke gir meg de karakterene jeg fortjener,og at det ALLTID er noe som står i veien for at jeg skal få den karakteren jg fortjener.I timene hennes føler jg mg ganske så oversett og blir ikke tatt hensyn til. Siden jeg startet på skolen i hennes timer har dette pågått,og jeg valgte derfor å informere mine foreldre angående dette,og jeg tok også initiativ til å fortelle min kontaktlærer.Dt har gått enda et par måneder og jeg har ikke lagt merke til noe forandring. Første gang jeg fikk tilbake prøven min konfronterte jg dette med henne,men hun lo det vekk.Da valgte jg å ta den med til en annen kjemilærer,som da mente at jg skulle kreve en annen karakter fordi jg hadde rett.V/tentamen skjedde det enda en gang,da hun sa at vi kunne DISKUTERE dette etterpå, mens de som sa i fra i timen fikk et poeng ekstra sånn helt uten videre.Har snakket m/ henne men dt funket ikke.Strevet mitt går bare til sløs.Hva burde jg foreta meg videre.Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I og med at du har tatt dette opp med kontaktlæreren din og har fått en annen lærer til å gi en alternativ vurdering, synes jeg du kan ta dette opp med avdelingslederen/inspektøren på skolen. Da er det lurt å vise de ulike vurderingene du har fått fra de ulike lærerne. Du har ikke klagerett på karakterer du får underveis i året, men du kan prøve å ta dette opp med skolen likevel.

Når du får standpunktkarakter, har du formell klagerett og kan legge ved dokumentasjon på hva som har skjedd gjennom året, for eksempel de alternative vurderingene du har fått fra andre lærere.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit