Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med å forstå/hjelpe bestevennen min

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg sliter med å forstå/hjelpe bestevennen min. Vi går i samme klasse, og hun fyller snart seksten. Det siste månedene har hun hatt mye kontakt men en stor gruppe gutter. Det virker som at hun liker seg godt der, men det ser ut til at hun setter oss til side for å henge mer med dem, og det har jeg egentlig ikke noe imot, det er bare et problem. Hun er veldig tydelig på at hun har/er i en depresjons fase, hvor hun bare er trist. Jeg har prøvd å snakke med henne om det, jeg har gitt henne råd, men uansett hva jeg sier, gjør hun det motsatte. Isteden for å fikse problemene sine, velger hun å drikke alkohol (stjeler fra foreldrene), hun kom på skolen «hang over» forrige uke. Hun valgte å bli hjemme to dager på rad (hun sa det var fordi hun var deppa) og det har gått så langt at hun vurderer å røyke weed. Altså, guttegjengen jeg nevnte tidligere har drevet med sånn, og jeg tviler ikke en gang på at det er der hun har fått det fra. Hva gjør jeg?

SVAR

Besvart 22.02.2016 15:37:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Ikke så gode venner lenger?

Var du sammen med bestevennen din hele tiden før, men ser han/henne nesten aldri nå? Fortvil ikke. Du kan alltid redde vennskapet.

Skrevet av ungdomsjournalist Konstanse.

 

Les mer
account_circle