Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med å forstå/hjelpe bestevennen min

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg sliter med å forstå/hjelpe bestevennen min. Vi går i samme klasse, og hun fyller snart seksten. Det siste månedene har hun hatt mye kontakt men en stor gruppe gutter. Det virker som at hun liker seg godt der, men det ser ut til at hun setter oss til side for å henge mer med dem, og det har jeg egentlig ikke noe imot, det er bare et problem. Hun er veldig tydelig på at hun har/er i en depresjons fase, hvor hun bare er trist. Jeg har prøvd å snakke med henne om det, jeg har gitt henne råd, men uansett hva jeg sier, gjør hun det motsatte. Isteden for å fikse problemene sine, velger hun å drikke alkohol (stjeler fra foreldrene), hun kom på skolen «hang over» forrige uke. Hun valgte å bli hjemme to dager på rad (hun sa det var fordi hun var deppa) og det har gått så langt at hun vurderer å røyke weed. Altså, guttegjengen jeg nevnte tidligere har drevet med sånn, og jeg tviler ikke en gang på at det er der hun har fått det fra. Hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Ofte når man har det vanskelig så kan man oppføre seg på en annen måte enn hva som man kanskje egentlig hadde gjort. Det jeg tror kan være godt for dere begge er at du snakker om hvordan du har det og i tillegg til hennes oppførsel, også kan si til henne at du ikke kan omgåes med henne hvis hun ikke tar seg sammen, dette spesielt når dere skal tilbringe tid sammen. Så kan du også gi henne råd, som er beskrivet i de artiklene jeg har lagt ved under. Hun kan også ta kontakt med lærer på skolen eller helsesøster som kan hjelpe henne videre. Ønsker deg lykke til, og du er en god venn allerede som tar så godt vare på henne! 


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit