Hopp til hovedinnholdet

Hvordan komme inn i en sammensveisa gjeng på skolen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei.Dere gjør en kjempe jobb.Jeg ville si er at på skolen føler jeg meg veldig ensom.Altså jeg startet med i 8.trinn og var ny.Alle de andre vennene mine startet på andre ungdomskoler.I 8 var jeg veldig ensom og prøvde å bli kjent med dem men de er så sammensveisa at det blir litt vanskelig for meg å passe inn.Altså de mobber meg ikke.De er kjempe hyggelige og snakker med meg og sånnt, men når d gjelder gruppearbeid må jeg som regel alltid være alene. Jeg er på en måte reserve/ekstra elev Ja kanskje jeg er litt stille og sjenert men det betyr ikke at jeg ikke kan være venn med dem.Jeg har tatt d opp med læreren, men d hjalp ikke.D fikk nesten alle jentene til å gå mot meg. De sier "men vi prøver å være med deg men du avviser oss hele tiden" men hallo grunnen er at når jeg skal sitte med dem er de på hver sin telefon og snakker om ting jeg har 0 peiling om. Eller så gidder de ikke høre på hva jeg har å si. Og alltid er mine ideer dumme. JEG PRØVER HELE FUCKINGS TID Å VÆRE MED DEM.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vondt å føle seg ensom. Og det kan være vanskelig å komme inn i en gjeng om de er sammensveiset fra før.

At du allerede har forsøkt ulike måter å komme inn i gjengen på er veldig bra. jeg synes du er tøff som til og med turte å snakke med læreren om det. Allikevel har det ikke hjulpet og jeg forstår at du savner å ha noen venner. Derfor vil jeg spørre deg om det er noen andre enn disse jentene du kan henge med? Eller har lyst til å bli kjent med? Det kan også være fint å finne venner utenfor skolen. Har du noen hobbier du driver med, eller har lyst til å prøve? Det er fin måte å komme i kontakt med andre på.

Når det gjelder gruppearbeid på skolen, så synes jeg ikke det er greit at du alltid må være alene. Dette er lærerens ansvar å ordne opp i. Du kan jo for eksempel forsøke å snakke med læreren din igjen. Eller om du ikke tror det hjelper, kan du kanskje snakke med rådgiver på skolen eller foreldrene dine. Det går jo an at læreren setter sammen grupper også, slik at du slipper å være alene. Kanskje kan det være en løsning?

Jeg synes det er kjempebra at du skriver til oss og forteller om hvordan du har det. Jeg vil også si til deg at det er helt greit å være den du er. Noen er mer stille og sjenerte enn andre. Og noen blir stille og sjenerte i enkelte situasjoner og ikke i andre. 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit