Hopp til hovedinnholdet

Jeg er lei av familien min. Føles som om ingen i familien liker meg. Moren min sier ar jeg oppfører meg som en dritt og er alltid sur må meg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er lei av familien min. Føles som om ingen i familien liker meg. Moren min sier ar jeg oppfører meg som en dritt og er alltid sur må meg. Hva kan jeg gjøre med det? FML

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! Så trist at du føler at ingen i familien liker deg. Sånn skal det jo ikke være, familien skal være et trygt og godt sted å være, der man føler man får støtte og oppmuntring og kjærlighet. Jeg syns ikke det høres greit ut at moren din sier slike ting til deg som det du forteller om. Å si at et barn er en dritt er ikke noe pent.

Du spør hva du kan gjøre. Jeg tenker at du bør snakke med moren din om dette! Hun må få høre hvordan du føler det og dere bør snakke om hvordan dere kan få det bedre. Dette er ikke bare lett, selv om det er veldig viktig. Hvis du tror det kan bli vanskelig å snakke med henne alene, anbefaler jeg deg å ta kontakt med helsesøster på skolen der du går, elller med en lærer du liker og føler deg trygg på. De er vant til å snakke med barn og unge som har det vanskelig hjemme. Enten kan de bli med deg og snakke med moren din, eller de kan sette deg i kontakt med noen som kan snakke med dere, for eksempel familievernkontoret i kommunen/bydelen der du bor.

Det viktigste er at man sier ifra når man ikke har det bra hjemme, akkurat som du har gjort her. Det er den eneste måten man kan få det bedre på. Mamma skjønner kanskje ikke at det sårer deg når hun kalller deg stygge ting og da må hun få klar beskjed om det, og ta ansvar for at du skal ha det godt hjemme. Og kanskje vil hun fortelle litt om hvorfor hun kan bli sur, og hva som skal til for at hun kan være mer blid. Altså vil det å prate kunne gjøre situasjonen mye bedre! Lykke til, jeg ønsker deg alt godt! Håper du får det bedre snart!

Vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit