Hopp til hovedinnholdet

Bekymret for misbruk av personnummer

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 17, og er veldig bekymret for personnumerett mitt. Jeg fikk et gratis simkort fra mann som jobbet for Chess, og der måtte jeg skrive navn, addresse og personnummeret mitt på chess ark. Jeg tenkte ikke på noe ting, men etter 10 minutter senere begynte bekymringene mine å komme. Jeg tok først kontakt med Chess og spurte om de pleide å ha folk som levere ut gratis simkort, og at hvorfor de trengte personnumerett mitt. De sa at de trengte for å bekrefte at de faktisk registrerer en person, av sikkerhetsmessige årsaker. Men jeg var forsatt bekymret, og hadde til og med snakket med dem ca. 10 ganger nå om det her. Hva skal jeg gjøre? Jeg vil ikke at personnumerett skal bli misbruket. Jeg er 17 nå og blir snart 18. :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er fornuftig av deg å passe på at personnummeret ditt ikke spres "til alle og hvermann". Det er mulig å misbruke slik informasjon.

Når det er sagt, så tviler vi på at Chess (som er et seriøst norsk selskap) vil misbruke ditt personnummer. Du har trolig lite å frykte.

Har du andre spørsmål om personvern, kan du kontakte Datatilsynet, som jobber med personvern i Norge.

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit