Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å ha hund i en omsorgsbolig.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Hva må jeg gjøre for at jeg kan få hund i en omsorgsbolig?? Skal flytte i en omsorgsbolig om noen måneder. Men jeg tenkte jeg skulle ha en allergi vennlig hund og en som ikke bjeffer mye. Jeg føler et stort behov for og ha hund for det roer meg ned. Jeg TRENGER hund! HVA MÅ JEG GJØRE? Jeg er sånn som må ha omsorgsbolig fordi jeg har mange diagnoser, en av dem er Asperger syndrom! Og jeg liker ikke og være alene heller og er mye redd. Det er en grunn for at jeg bor i omsorgsbolig. Så er det ikke alt jeg klarer osv. Men jeg får ikke lyst til å bo i en omsorgsbolig hvis jeg ikke kan ha hund! Dere må hjelpe meg!! Hilsen en litt frustrert jente!! Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Å ha hund for deg høres ut som en veldig fin ting. Det er noe du trenger for at du skal ha ro i livet ditt og føle deg trygg. Dette er noe jeg synes de som hjelper deg til å finne omsorgsbolig bør ta på alvor. Jeg kan ikke svare på om det er lov å ha hund i en omsorgsbolig eller ikke, men jeg skulle tro at dette var mulig. Det er mulig at noen boliger tillater husdyr, mens andre ikke.

Jeg vil anbefale deg til å ta kontakt med de som administrerer omsorgsboligen og spørre direkte om det er tillatt med hund og eventuelt hvilke type hund de godtar. Om ikke de godtar hund, så er kanskje dette så viktig for deg at dere må vurdere en annen omsorgsbolig som tillater husdyr. Jeg tror og det er viktig at du legger frem behovet ditt for å ha hund slik at de som bestemmer skjønner at dette er noe som hjelper for din livskvalitet.


Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit