Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke å konsentrer meg på grunn av den psykiske helsen min

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, vet ikke om dette er rett plass å spørre engang, men jeg er 21 år og jobber og går på skole. Jeg tar opp igjen fag fra siste året på vgs (påbygg) Jeg har prøvd en gang og ta eksamen som privatist på egenhånd, men det gikk ikke. Så nå går jeg på metis akademiet som privatist og prøver igjen, Men jeg klarer ikke å konsentrer meg på grunn av den psykiske helsen min, jeg har blitt voldtatt to ganger på 1 år, og har nå slitt veldig med dette. jeg har fått diagnosen ptsd og får hjelp hos krise psykolog. men det jeg lurer på er om jeg har rett til noe tilrettelegging for eksamen, og om det er noen tjenester jeg kan ta i bruk for å få hjelp med skolen. Føler detten er en bryde som er tung nå, og at vist jeg ikke klarer og gjennomfør skolen at dette skal føre tl mer problemer. Noe jeg helst vil unngå. altså noen tilbudd som er gratis, siden jeg brukermye penger på psykolog og lege osv, så har ikke mye til overs.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du nå strever med konsentrasjonen etter det du har opplevd, er du redd dette skal gå ut over eksamen.  Det er godt å høre at du får hjelp av psykolog og lege.  Jeg tenker at de er de rette å prate med om dette.  Jeg er litt usikker på hva du mest trenger hjelp til; om det ville være til hjelp å få utsatt eksamen, om det hadde vært til hjelp å ta eksamen i et rom alene, eller andre ting.  Du kan kontakte skolen du nå går på og prate med dem om rettigheter og muligheter. 


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utgifter til helsehjelp, egenandeler og refusjoner

Hos lege og andre behandlere med driftsavtale må du betale en egenandel. Det samme gjelder medisiner på blå resept. Her får du en oversikt over hva som gjelder av regler for egenandeler og mulighet for refusjon av utgifter ved helseplager.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit