Hopp til hovedinnholdet

Mamma er fryktelig sliten, er det noe jeg kan gjøre for at hun skal føle seg bedre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år. Jeg bor sammen med mamma pappa og en storesøster Pappa er mye borte så vi hjelper til mer en normalt til husarbeid. Alikavell synes mamma att det er for mye som faller på henne. hun sier att hun ikke orker mere og sier det er kanskje best å dø eller bare dra i fra oss og alle plikter. Spørssmålet mitt er om det er noe jeg kan gjøre for att hun skal føle seg bedere?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for ditt brev. Du forteller at pappa er mye borte, og at mamma synes det blir veldig mange plikter som faller på henne. Du og søsteren din hjelper til mye med husarbeidet. Likevel har du hørt mamma si at hun ikke orker mer, og at det beste kanskje ville være å dø, eller å dra fra dere. Du spør om det er noe du kan gjøre for at hun skal føle seg bedre.

Så fint at du og søsteren din hjelper til med husarbeidet, og at du gjerne vil hjelpe til så mamma føler seg bedre! På det du forteller kan det kan høres ut som om mamma er litt mer enn vanlig mamma-sliten, når hun sier at det beste kanskje er å dø eller å reise bort. Det må være veldig vondt og skremmende for søsteren din og deg å høre. Vårt råd til deg er å snakke med mamma og pappa sammen. Du kan både fortelle at du gjerne vil hjelpe, men også si hva det får deg (eller dere, deg og søsteren din) til å føle eller bli redd for, når mamma er så sliten. 

Noen ganger kan det være godt med litt hjelp til å snakke om litt vanskelige ting i familier. Det finnes god (og gratis) hjelp å få på familiekontorene. Dit kan man ringe og bestille time selv.

 

Hilsen teamet på RBUP, i samarbeid med ung.no

(RBUP - Regionsenter for barn og unges psykiske helse)

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit