Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker å late som at jeg er noen andre på nett

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er "avhengig" av Omegle. (Nettsiden) vet det ikke er bra, men jeg elsker å late som jeg er en annen oppdiktet person som snakker meg gutter for å få dem til å bli forelsket i "meg" hva er galt med meg? Er jeg så oppmerksomhetssyk? Forteller dem ofte om den vanskelige hverdagen min, (fake hverdagen) jeg vet det er teit, men jeg klarer ikke slutte

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Du forteller at liker å chatte på en nettside med fremmede og finne på historier om degselv og din hverdag.

Nei, det er ikke noe galt med deg. Vi vil alle ha oppmerksomhet og bekreftelse, og jeg tror at det kan være noe du søker. Men det å være en fremmed på nettet er ikke noe bra for deg, siden da lærer du degselv at det er OK å leve ett annet liv også, ett fake liv som ikke er ditt. Også kan det bli litt rart senere når man skal lyve om ting at man ikke husker hva man snakket om, eller noen kan finne ut at det faktisk er deg og da kan det bli både flaut og ubehagelig.

Min oppgave til deg er at du finner ut av hvorfor du gjør dette her, og hva det er som gjør at du kan få (naturlig) den oppmerksomheten du vil ha, men at du ikke lever ett annet liv over nett. Vi har artikler som kan hjelpe deg, legger ved disse under. Ønsker deg lykke til! 

Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen, men hvordan kan du vite om du liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit