Hopp til hovedinnholdet

For et år siden ble min venninne og jeg kjent med en 30 år gammel mann. Han var i starten koselig, men etterhvert begynte han å be om nakenbilder og ble sint når han ikke fikk dette. Han fortsetter å kontakte oss og ber blant annet om trekant og mye mer. Han sier han tenner på yngre jenter og da han er lærer på barneskole lurer jeg på om dette burde anmeldes.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei en venninne av meg kom i kontakt med en 30 åring fra oslo for rundt ett år siden. jeg ble kjent med han via henne og i starten var han en veldig koselig person å snakke med. Etter noen få uker begynte han å be om nakenbilder for at vi skulle vise at vi "stolte" på han. når vi såklart sa nei, ble han kjempe sint og mente vi var barnslige ol. Vi mistet kontakten etter at han ble forbanna på oss fordi venninna mi hadde sex på en fest vi var på. Da fikk vi vite at vi var verdiløse, at vi måtte gå å henge oss og hvor feite vi tydeligvis er. JEg har ikke hatt noe kontakt med ham siden, men nylig tok han kontakt med venninna mi. Han begynte å skrive at han ønsket trekant med oss og mye mer. Jeg kontaktet han over telefon og sa at jeg ikke likte det han sa, og at jeg tok det som trakasering. han har fortsatt og sier at han tenner på yngre jenter (13-15 år). han er 5. klasse lærer og jeg føler meg ikke trygg på at han skal gå rundt med disse tankene i hodet. kan dette anmeldes?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jente 18 år. Takk for at du skriver til Ung.no. Ut i fra det du skriver tenker jeg du gjør lurt i å kontakte politiet. Hvis du ringer til politiet i Oslo kan du gi de opplysningene du har og legge vekt på din bekymring da han er barneskole lærer. Politiet vil veilede deg i hva du skal gjøre, om det bør bli en anmeldelse eller kun overføring av viktige opplysninger. 

I de tilfellene barn blir utsatt for seksuelle overgrep er det ofte vanskelig med bevis. Slike opplysninger som du sitter inne med kan være svært viktig. Vi har alle et samfunnsansvar med å forsvare barn. I ditt tilfelle kan du også velge å gi politiet dine opplysninger anonymt. Ønsker du at ditt navn ikke skal bli kjent i saken sier du bare dette til politiet. Har du viktig informasjon lagret på sosiale medier som denne mannen har skrevet så ta var på dette. Det kan være aktuelt for politiet.

Du og din venninne kan også anmelde denne mannen for seksuell trakassering. Snakk gjerne med politiet om hva det vil medføre. Trolig har dere lært mye om vennskap. Husk at vennskap alltid skal bygge på gjensidig respekt. Venner skal man kunne stole på. Tenk over hvordan mennesker du trives med å omgås. Kutt kontakt med folk du synes ikke oppfører seg slik du ønsker, og ta vare på de vennene som gir deg gode opplevelser i livet.

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit