Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg fortelle han det?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en jente på 20 år og har en kjæåreste jeg har vært sammen med i 2 år. Ca 1år inn i forholdet hadde han sex med en annen. Dette skjedde i fylla på guttetur. Jeg har tilgitt han for dette. Men klarer ikke å glemme det.... jeg var ute med en vennine og vi var en gruppe på 10 stk. Vi var på byen for å danse. Jeg drakk alt for mye, har sorte hull i hukommelsen... I løpe av kvelden danset jeg med en fyr, og plutselig begynte han å kline med meg. Jeg stoppet han ikke! Dette skjedde også med en annen gutt til samme kvelden. Jeg og typen har hatt det litt vanskelig i det siste. Vi holder på og pusse opp og har vært slitene. Vi har ikke hatt ork eller lyst til å ha sex. Vi har også kranglet noe. Men jeg elsker han over alt på jord! Jeg fortalte han at det var 2 gutter som kysset meg på festen og at jeg ikke kysset de tilbake. Han tilga meg. Burde jeg fortelle han det? Har begynt å vurdere om jeg vil være sammen med han. Hvorfor kysser man noen, hvis man elsker samboeren?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Det høres ut som at dere har hatt en litt tøff periode i forholdet. Når slike ting skjer kan man komme seg ut av det sterkere sammen, eller så kan man gli fra hverandre og det kan ta slutt.

Jeg tror det er viktig at dere stiler hverandre spørsmålene, sammen og hver for dere: hvor viktig er forholdet for meg? Hva skal jeg gjøre for at forholdet blir bedre? Hva kan den andre gjøre? At man føler at man blir sett: som menneske og som kjæreste, at den andre ser hele deg er ofte en ting man kan føles godt og trygt for også forholdet.

Når det gjelder om du skal si det til han eller ikke, er noe du selv får svare på. Ofte så kan det være veldig vanskelig å bære på noe sånt lenge, og samvittigheten kan si ifra. Så det kan være at det er bra å fortelle det.

Hvis du tror det gjør at du føler deg bedre og han, og at det bra for forholdet deres kan du gjøre det. HVIS du vet hvor du står idag og hva du vil!

Jeg forstå at du er veldig glad i kjæresten din g at han betyr mye for deg. Selvom dette, så betyr det ikke at man ikke kommer til å bli tiltrukket av andre. Det er her man må stoppe seg selv og si: at jeg er sammen med noen, og jeg kan gjerne synes at den andre er kjekk eller tiltrekkende (altså de som ikke er kjæresten din) men her også si: men jeg velger å ikke gjøre noen ting med den personen. Fordi jeg velger å bare være med kjæresten min. Noen ganger så kan det føles som en lettelse at man kan si: ja hun/han er pen, men jeg velger å være med den jeg er sammen med. 

Håper dette ga deg noen nye tanker, vi har artikler som kan hjelpe deg, de ligger ved under. Ønsker deg masse lykke til! 

Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit