Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater livet hjelp meg

Gutt 13 år
 

Spørsmål

jeg hater livet hjelp meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt

Takk for at du skriver til oss!

Det er trist å høre at du ikke har det bra og at livet er tungt for deg akkurat nå. Men samtidig blir jeg glad for at du skriver til oss og sier at du ønsker hjelp. For det er hjelp å få. Du skal ikke trenge å ha det så vondt og vanskelig. Men det er viktig at du er modig og tør å åpne deg og snakke med noen om hvordan du har det. 

Kan du snakke med foreldrene dine kanskje? Selv om det kan virke vanskelig å skulle snakke med dem om ting som plager deg så kan du bli overrasket over at det også kan være fint og godt. Hvis det er for vanskelig å snakke med dem kan du også prøve å snakke med helsesøster på skolen, en lærer eller du kan gå til Helsestasjon for Ungdom. Dette er et gratis tilbud hvor du ikke trenger å bestille time og hvor det jobber helsesøster, lege og ofte også psykolog og andre yrkesgrupper. De som jobber der er godt vant med å snakke med ungdommer om mye forskjellig og vil også kunne hjelpe deg hvis du har det vanskelig hjemme eller på skolen.

Hvis du synes det er vanskelig å snakke med noen ansikt-til-ansikt kan du også prøve å ringe til Alarmtelefonen for Barn og Unge på 116 111. Du trenger ikke å vite helt hva du skal si, det er bare å ringe nummeret og så vil de kunne hjelpe deg med å sette ord på det du trenger hjelp med. Det går helt fint å bare begynne med å si for eksempel "Jeg har det ikke bra men jeg vet ikke hva jeg skal si eller hvorfor jeg ikke har det bra." De voksne som jobber der vil vite hva de skal spørre om for å prate videre med deg og finne ut hvordan de kan hjelpe deg på best mulig måte.

Jeg håper inderlig at du vil ta kontakt med noen voksne som kan hjelpe deg sånn at du føler at livet kan bli bedre. Jeg ønsker deg masse lykke til!

 Hilsen psykologen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit