Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater livet mitt jeg vil dø -hjelp meg!

Gutt 20 år
 

Spørsmål

jeg hater livet jeg vil dø hjelp meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 20 år

Takk for at du skriver til oss når du har det så vanskelig. 

Når jeg leser det du skriver til oss, tenker jeg at du må ha det vondt og være veldig fortvilet nå, og kanskje har du vært gjennom mye i livet ditt. Når man har det så tungt, er det vanskelig å ha troen på at det vil bli bedre igjen. 

Selv om du er i en så vanskelig situasjon, så har du klart å sette ord på det til oss og du ber om hjelp. Det gir meg håp om at du tenker at det kan gå an å komme seg ut av dette og at det å ta livet sitt ikke er eneste utvei. Det er ikke lett å beskrive vonde følelser for andre, så jeg tenker du har tatt et modig og riktig skritt nå i å uttrykke et ønske om å få hjelp.

Jeg blir bekymret for deg når jeg leser om hvordan du har det. Det jeg håper du kan gjøre, og som jeg tror vil hjelpe deg, er å snakke med noen om hvordan du har det. Når man har selvmordstanker og strever med så vonde følelser, er det viktig å snakke med noen om det, helst så raskt som mulig.

Når man har det så vondt, kan tankene virke uutholdelige, og man føler at man ikke orker å kjempe mer. Da er det viktig og nyttig hvis man kan dele dem med noen som kan hjelpe og få til en forandring. Er det kanskje en voksen i familien du har tillit til og kan dele tankene dine med? Da kan dere også sammen finne ut av hvordan du kan få hjelp til å få det bedre framover. 

En mulighet er også å gå til Helsestasjon for ungdom der du bor. Her finnes det helsesøster, lege og ofte også psykolog. De som jobber på helsestasjonen, skal kunne støtte og hjelpe deg og vite hvordan du kan få det bedre. Hvis du kanskje heller ønsker å snakke med noen mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. 

Jeg håper du vil finne mot til å snakke med noen og at du vil få god støtte videre. Husk at det finnes hjelp for det du strever med! Ta godt vare på deg selv og lykke til videre!

 

 Hilsen psykologen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit