Hopp til hovedinnholdet

Baksnakking i klasserommet..

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går i første klasse på videregående og er veldig fornøyd med skolen og klassen! På en fest tidligere i uka hadde en i klassen uttalt seg om at h*n ikke likte andre i klassen enn vennene sine og nevnte to personer hun "hatet". Jeg ble veldig rystet over at man kan uttale seg om sånt noe uten å kjenne disse personene. Dette omhandler mine venner og andre klassekamerater og jeg synes det er veldig utenksomt å si noe sånt. Det vil nok ikke fungere å snakke med vedkommende, men hva skal man gjøre? Jeg synes dette påvirker klassemiljøet negativt og det er veldig lite hyggelig :/ Med vennlig hilsen en fortvilet klassekamerat

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er fint å høre at du bryr deg om klassemiljøet! Baksnakking er aldri gøy, spesielt ikke for de som er involvert. Jeg anbefaler deg å snakke direkte med personen, spørre hvorfor hun sa det og at det ikke bringer positiv stemning. Selv om det er vanskelig og skummelt hjelper det nesten alltid å snakke om slike ting! Hjelper allikevel ikke dette anbefaler jeg å ta kontakt med en lærer. Mobbing bør tas hånd om i et tidlig stadium, jo fortere jo bedre! Jeg legger ved et par artikler som du burde lese, lykke til! 


Mvh. ungdomsredaksjonen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit