Hopp til hovedinnholdet

Bekymret for naboens barn og barnevernet.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har noen naboer og barnevernet vil ta barnet dems fra dem bare fordi barnet har fortalt noen usanne ting på skolen til helsesøster! Barnetvernet sier at det er bedre for barnet at det får en ny familie men det ER IKKE BRA!!! Barnet kan jo ikke plutselig bytte familie! 1. De ødelegger hele famileien 2. Det er ikke lett for et lite barn å bare gå fra foreldrene (broren min som er 7 begynner nesten å gråte når mamma og pappa er borte) Plus hva er vitsen!? Foreldrene får ikke si sin mening en gang!!! Og hvis barnet sa bare noe som ikke var sant( som barn pleier å gjøre) så tar de barent fra dem også er familien ødelagt! Uten at det egentlig skjedde noe!!! Jeg synes IKKE det er greit! De burde høre på foreldrenen sine mening! Hva er det man kan gjøre i denne sitoasjonen!?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 13 år.

 

Jeg leser din mail og ser du er bekymret for naboens barn  og for om det må flytte fra foreldrene sine. Dette sier du er fordi barnet skal ha fortalt usannheter til helsesøster.  Skjønner du er bekymret, men det er ikke slik at barnevernet kan hente barn, plasserer de i et nytt hjem på grunn av noen usannheter, det kommer litt an på hva som er sagt. Det må være stor bekymring  før man flytter barnet. Det kan hende barnevernet tar noen hastebeslutning for å ta vare på barna - da tenker de det er til barns beste. Foreldrene får si sin mening.

Foreldrene får oppnevnt advokat som kan hjelpe dem videre i samtaler med barnevernet. Barnevernet tenker også at de fleste barn har det aller aller best hos sine foreldre, men av og til  er det dessverre slik at barn må flytte til andre hjem. Noen ganger for en kort periode ? andre ganger for lengre tid. Barnevernet må da undersøke forholdene rundt barnet , utfra det som er sagt, for å høre hvordan det har det i hverdagen og hjemme.  Det blir etter dette laget en sak som blir sendt til en «domstol» som heter Fylkesnemda. Det er de som da skal avgjør hvor barnet skal bo ? ikke barnevernet.  

Håper dette var litt mer oppklarende rundt barnevernet og hvordan de jobber.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit