Hopp til hovedinnholdet

Jente, 17 år som har et dårlig forhold til sin mor.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 17 år gammel jente. Jeg har alltid hatt dårlig forhold til mammaen min, er noen stunder vi er gode venner. Jeg krangler omtrent med hun hver dag og har rett og slett dårlig forhold til henne. Hver gang vi krangler sier hun ofte stygge ting til meg som for eksempel "jeg skulle ønske at du ikke ble født som mitt barn, jeg skulle ha drept deg siden du var liten" og det såre meg veldig mye. Jeg viser aldri følelse til henne, jeg sier aldri glad i deg til henne, jeg klemmer hun aldri. Vi viser rett og slett ikke kjærlighet til hverandre. Hun er veldig streng i forhold til mødre til venninnene mine, jeg må være hjemme klokka 00,00 i helgene hvis jeg skal på fest eller hos en venn. Jeg sier derfor aldri til henne hvor jeg skal, fordi når jeg sier det får jeg aldri lov. Så jeg må alltid juge hvor jeg skal, og nå har vi vært uvenner i en god stund. Og hun vil ikke at jeg skal bo hjemme hos henne mer, men jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Kan hun kaste meg ut? Og hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ikke noe greit ut å være deg. Det er trist at du og din mor har det slik. Du skriver ikke noe om du har en pappa du har kontakt med som du eventuelt kan snakke med om dette.

Du og din mor trenger å få snakke om dette så dere får det litt bedre. Din mor har forsørgeransvaret for deg frem til du er ferdig med videregående. Hun kan ikke hive deg ut, men det høres ikke noe greit ut slik det er nå.

Du trenger noen å snakke med. Familievernkontoret der du bor kan hjelpe deg og din mor å snakke i sammen. Du kan selv ta kontakt for en time alene først så kan de hjelpe deg å snakke med din mor også og det vanskelige forholdet dere har. Syns du det er vanskelig så kan du også ta kontakt med helsesøster på skolen/ helsestasjon for å snakke med en helsesøster om hvordan du kan få hjelp i den vanskelige situasjonen du er i. barnevernstjenesten er også et sted som du kan ta kontakt for hjelp til hva du kan gjøre som kan snakke med din mor.

Lykke til!

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hvilke plikter har foreldrene dine overfor deg?

Gutt flytter hjemmefra (colourbox.com)

Ulike lover sier noe om hvilke plikter foreldre har overfor barn og hvilke rettigheter ungdom har overfor foreldre. Les mer om noen av de viktigste for deg!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit