Hopp til hovedinnholdet

Profilbilde på Instagram.

Jente 13 år
 

Spørsmål

For siden la jeg ut et bilde av meg og nettbrettet mitt på min Instagram bruker. Deretter brukte jeg det som profil bilde. Men senere bestemte jeg meg for å bruke et annet profil bildet. En gang prøvde jeg å søke opp mitt Instagram brukernavn. Der kom det opp det bildet av meg og nettbrettet mitt. Jeg vet ikke hvordan det havna der og dessuten har jeg en privat IG bruker. Når jeg har igjen søkt på IG brukernavnet mitt ligger det der forsatt!!! Jeg vil at det bildet skal fjernes! Jeg håper på at dere kan hjelpe meg!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei,

Profilbilder, sammen med brukernavnet, generell informasjon, og antall følgere og innlegg, er alltid offentlig på Instagram. Kun bildene dine og nøyaktig hvem du følger og blir fulgt av er skjult når du har privat profil.

Det vil si at profilbildet ditt på Instagram alltid vil havne på Google, der det kan finnes om du søker på brukernavnet ditt. Om brukernavnet ditt er likt eller ligner på ditt egentlige navn, eller du har navnet ditt i informasjonsteksten, vil profilbildet også dukke opp om du søker på ditt egentlige navn på Google.

Det kan være 2 grunner til at et bilde som du ikke lenger har som profilbilde på Instagram fortsatt vises på Google:

1. Noen ganger hender det at innhold som egentlig er fjernet “henger igjen” på Google. Enkelt fortalt skjer dette fordi Googles automatiske systemer ikke har fått med seg at det har blitt endret eller fjernet. Slikt vil alltid forsvinne av seg selv før eller siden, men hvor lang tid det tar er vanskelig å forutsi.

2. Det finnes et utall nettsider som fungerer som såkalte tredjeparts-Instagramsider. Enkelt sagt videreformidler disse sidene den delen av Instagram som er offentlig. Slike sider får ikke alltid med seg at det har skjedd en endring på Instagram, eller de er trege til å oppdatere seg. Det kan være at det gamle profilbildet ditt havnet på en av disse sidene, og at det enda ikke har blitt fjernet derfra. I så fall må vi undersøke fjerningsalternativer for den aktuelle siden.

Mer informasjon kan jeg ikke gi her uten å vite nøyaktig hvordan det aktuelle bildet ser ut, og hva du heter på Instagram. For grundigere hjelp bør du ta direkte kontakt med Slettmeg.no.

Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit