Hopp til hovedinnholdet

Blir mobbet på fotballbanen. hva skal jeg gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg spiller fotball. Når jeg spiller fotball på skolen så er det alltid folk som klager på meg for at jeg bare får en pasning av en annen. Og når jeg har ballen så får jeg bare kommentarer som fks: gjør noe da!!!! Eller som ikke prøv på besj!!!! Som en annen fks sier til meg når jeg har ballen. Også når jeg ikke tørr å si slutt til dem så ender det bare med at de begynner å si at jeg suger og at jeg bare er dritt og at jeg ikke er vært noe. Og noen ganger så slenger de meg i bakken og slår og sparker meg. Også er det en som noen ganger sier til meg når skal du egentlig slutte på fotball. Og jeg vet jo at det ikke er et vanlig spørsmål, det er jo faktisk et veldig frekt spørsmål. Så jeg tørr nesten ikke å ha ballen på banen og tørr heller ikke å si ifra at de skal slutte. Jeg er kjempe lei. Setter stor pris på svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du har det sånn! Mobbing er en alvorlig sak å oppleve. Ingen barn eller ungdommer skal behøve å opplve dette, og det er kjempeviktig at du får hjelp så det stopper. Du må huske at dette ikke kommer til å varebestandig! Dette skal ikke stoppe deg!

Det er helt nødvendig at noen voksne hjelper deg med dette. Vet foreldrene dine hvordan du har det? En muligher er at de snakker med læreren din eller med rektor på skolen. Du kan si at du hele tiden vil være med å bestemme hva som skal gjøres slik at du har kontroll over situasjonen.

Hvis ikke du kan snakke med forldrene dine, kan du gå til en lærer du har tillit til, du kan snakke med rektor selv eller du kan gå til helsesøster. Helsesøster har taushetsplikt, det betyr at du kan diskutere dette med henne uten at hun snakker med noen andre hvis ikke du vil det.

Skolene i Norge har plikt til å jobbe aktivt mot mobbing. Noen skoler er veldig flinke til dette, på andre skoler går det ikke så bra. Mange mobbere er også så sleipe og feige at de klarer å skjule mobbingen for de voksne selv om disse forsøker å følge med. Rektor er sjefen på skolen, og det er hans eller hennes ansvar at skolen kan beskytte elevene og at de trives og har det bra. Derfor synes jeg det er viktig at rektor får beskjed.  

Under har jeg lagt ved mer stoff og artikler om mobbing. Som du skjønner, er det mange som opplever det samme som du. Ikke gi deg, stå på og be om hjelp. Hvis du ikke opplever at noe hjelper, må du skrive hit igjen så vi kan gi deg nye råd.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit