Hopp til hovedinnholdet

En lærer oppfører seg veldig barnslig og forskjellsbehandler oss i klassen. Kan han få sparken hvis jeg sier ifra til rektor?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går vg1 nå. Vi har en mannlig lærer som oppfører seg som en 10 åring. Vi har få jenter i klassen. Han lar jentene tafse på han(klappe han på ryggen/nakken og flørte med han), så gir han dem gode karakterer selv om de gjør det elendig i faget Jentene får lov til å spise,sitte på mobilen osv. Engang hadde Jeg hadde veltet et glass med vann på pulten hans. Han ble kjempe sinna. Han prøvde å skjelle meg ut forran klassen. Till tross for at han baksnakket meg med hele klassen med å si: "en idiot elev sølte vann på pulten min, uten å si unnskyld engang. Det er som å spørre om å få en 2-er i faget" Han nevte ikke navn men alle skjønte at det var meg han snakket om. En gang åpna han itslearning på whiteboardet. Og gikk inn på to elever sine itslearning profiler. Der han viste hele klassen at de ikke hadde levert en innlevering. Så gav han dem anmerkning på storskjermen forran hele klassen. Disse to elevene følte seg skjelt. Får han sparken hvis jeg sier ifra til rektor?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!

Det er ikke greit at en lærer oppfører seg slik ovenfor jentene i klassen, at han skjeller dere ut og at han latterliggjør dere på denne måten.

Dette ville jeg ha tatt opp med rektor og kontaktlærer. Hvis det er flere elever som mener det samme, kan dere bruke den tillitsvalgte i klassen til å ta saken videre. Hvis dere skal klage er det viktig at dere er saklige og skriver ned hva dere har opplevd.

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Frustrert jente foran PCen (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit