Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker hjelp med problemene mine.  

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 og er lei av folk og skolen som sier de skal hjelpe men ikke gjør det! For ikke så lenge siden leste jeg med en lærer fordi skolen påsto at jeg måtte ha lese trening(jeg er to språklig), da jeg sa i fra om at det ikke hjap meg ble kontaktlæreren min skuffa og ikke trudde på meg. Hun fikksa det etterhvert og nå leser jeg ikke med han mer, og foresten er den læreren litt slem etter at jeg ikke leser med han lenger. Han gir meg foreksemprl verre karakterer en andre selv om han selv vet at jeg gjore det likt som de andre. Jeg er bedre til å lese nå, men det er ikke på grunn av skolen, det er fordi jeg har jobber mye hjeme. Jeg var hos helsesøster i høst og da fortalte jeg henne alt av problemer. hun sa at de ville hjelpe. Men de hjalp alderi og jeg var alene med problemer og all ting, og jeg fikk heller ikke støtte hjemme i fra. Fra nå av trur jeg ikke på at skolen vill hjelpe meg fordi de gjør det jo aldri. Hva skal jeg gjøre med problemene mine?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Takk for at du skriver til oss.

Jeg vil råde deg til å snakke med noen om problemene dine.

Det er trist å høre at du ikke har fått hjelp, og slik skal det ikke være. 

Du sier at du nå leser bedre, og det er flott, men det er ikke greit at læreren gir deg dårligere karakterer enn du skal ha. For å få ordnet opp i dette bør du si i fra til foreldrene dine, slik at de kan hjelpe deg i forhold til å snakke med skolen.

Det er trist at du ikke har tro på at noen kan eller vil hjelpe deg.

Jeg mener at helsesøster på skolen burde kunne støtte deg, og hjelpe deg med det du opplever problematisk.

Noen ganger er det sånn at helsesøster må henvise elever videre, slik at de får riktig hjelp, men ingen skal oppleve at ingen vil hjelpe.

Jeg håper at du kan gå tilbake til helsesøster. Hvis du tenker at du ikke kan gå til helsesøster så har du også en mulighet til å kontakte helsestasjonen for ungdom. 

Noen steder finnes det miljøarbeidere på skolen som kan hjelpe ungdom.

Under legger jeg ved en artikkel om ulike steder man kan få hjelp.

Jeg ønsker deg lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit