Hopp til hovedinnholdet

Jeg har autisme.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, eg er ei jente på 15. Eg har autisme og er ein elev med spessielle behov, eg har også assistentar på meg i timane. Eg har det vanskeleg på skulen, noko som dei voksne veit. Eg sliter som dei fleste autistar med den sosiale biten, eg føler meg ofte einsam og eg er dårleg på å få venner. Eg hsr nokre få men dei er ikkje alltd nok for meg. Eg føler ofte at eg ikkje er ein av dei i klassen, at eg ikkje passar in. Dei er snille med meg det er ikkje det, men det er noko eg ikkje har fortalt. Eg sliter for det første med eit vondt minne fra mellomsteget. Eg er redd for at folk skal byrje å plage meg eller mislike meg for at det skal skje ting bak ryggen på meg som eg ikkje merkar. Eg har også problemar med sinne mitt. Eg blir så lett sint inni meg, i hvertfall viss noko plagar meg. Da ender eg som regel opp med å havne i trøbbel. Eg er også rampete fordi eg er redd for at eg skal bli usynelig igjen. Har dokke nokre nokon gode råd? Eg beklagar at det vart så langt, takk om dykk hjelper :D

SVAR

Besvart 23.05.2016 09:17:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle