Hopp til hovedinnholdet

Gutt på 14 år har flyttet fra mamma til pappa, men får ikke med seg passet og pcen sin! Hva kan han gjøre?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har flyttet fra Mamma til pappa og har passet mit og pcen min hos mamma og jeg har spurt om å få passet og pcen men får det ikke har betalt får pcen og passet må jeg jo ha hva kan jeg gjøre?!?!?!??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Dette høres ikke noe greit ut. Slik jeg skjønner det, så holder mamma igjen passet og pcen din etter at du flyttet til pappa? Dette tyder på at foreldrene dine ikke er så gode på å samarbeide om deg. Det er veldig vanskelig for barn og ungdom når foreldre er i konflikt, og det fører ofte til at barna må ta ansvar for mye som de voksne egentlig burde ordne opp i.

Jeg synes du skal be pappa om hjelp i denne saken. Han bør kunne ta ansvaret for at du får pcen din. Hvor passet ditt ligger er kanskje ikke like viktig hvis du ikke har planlagt noen reise? Også dette er det foreldrene dine som skal ta ansvar for. Hvis begge har foreldreanvar for deg, så må de uansett være enige hvis du skal reise til utlandet.

Hvis mamma fortsatt ikke vil gi deg pcen din og pappa ikke kan hjelpe deg, så kan du kontakte helseøster på skolen for å be om råd. Jeg får tanker om at det da også er andre ting som ikke er så greit. Dette kan det være fint å snakke med en voksen om. Helseøster har taushetsplikt, men vet mye om barn og ungdommer.

Lykke til, håper det ordner seg!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit