Hopp til hovedinnholdet

læreres taushetsplikt

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Har et veldig stort fravær på skolen. Barnevernet har vært i bildet osv. Har akkurat funnet ut at sosiallæren min har snakket med en god venn av meg om at jeg sliter med skole, barnevernet og alt det der. Han måtte skrive under på et tausheteseklæring kontrakt men han fortalte meg det. Sosiallæreren min vet ikke at jeg vet det men juridisk sett, hva kan jeg egentlig gjøre? Synes dette er ikke riktig at han går bak ryggen min, uten sammentyke og sier alt til en venn, selvom d er taushetsplikt i bilde så synes jeg d er fortsatt ikke greit. Hvis jeg tar dette opp, hva kommer til å skje med vennen min? Og hva kan jeg gjøre? Er det han gjorde lov i det hele tatt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at sosiallærene din har fortalt en venn av deg at du sliter på skolen, har kontakt med barnevernet osv. Du lurer på om læreren har lov til det eller har taushetsplikt. Ut fra det du skriver er det vanskelig å vurdere konkret, men det kan høres ut som om sosiallæreren skulle spurt deg om samtykke til å fortelle disse tingene til en annen elev på skolen. 

Jeg legger ved en link til en artikkel om taushetsplikt på skolen. Der kan du blant annet lese at du kan klage på dette til rektor på skolen.

Du synes forståelig nok at dette ikke er greit. Jeg synes derfor at du skal si fra til sosiallæreren, og høre hva han har å si til det. Du kan så vurdere om du vil klage til rektor.

Link til artikkel på Barneombudets hjemmeside: barneombudet.no/for-voksne/voksne-hjelper-barn/skole/taushetsplikt-pa-skolen

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fravær på ungdomsskolen

Jente kommer inn i klasserom(www.colourbox.com)

Her finner du oversikt over hva som gjelder når du er borte fra skolen. Fraværet ditt føres på vitnemålet, men det er mulig å be om at noe fravær fjernes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit