Hopp til hovedinnholdet

Redd for å være homofil.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har alltid vært opptatt hvordan jeg og andre ser ut å har sett på "motivasjon" av jenter med fin kropp når jeg skal trene. I det siste har jeg vert litt for opptatt av det og ser mye på rumpa til jenter OSV....Jeg er nå kjempe redd!!! for at jeg er homofil jeg vil ikke være det men jeg vet ikke... Jeg liker gutter men blir flau over å være sammen med de. Hva tror dere?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for at du tar kontakt og stiller dette spørsmålet.

Du er ikke alene om å være redd for å skille deg ut fra flertallet. Det er ofte derfor mange synes at bare tanken på å ha en annen orientering enn den heterofile er skremmende, nettopp fordi de ikke vil være annerledes på noen måte. 

Når du ikke helt forstår de følelsene som du får eller ikke får, så er det ikke rart at du kan bli litt bekymret. Uansett skal du vite at følelser ikke er farlige, men at de kan fremstå som ubehagelige hvis du opplever å ikke ha kontroll over de.

Det er ikke slik at du trenger å definere deg som homofil, selv om du synes rumpene til jentene er fasinerende å se på. Hvilken seksuell orientering du har, kommer nemlig an på hvilke andre følelser du får i møte med ulike kjønn. Hvis det er slik at du hovedsaklig forelsker deg i jenter, og opplever tiltrekning mot de, kan det jo være betegnelsen kan passe for deg. Likevel er ikke dette noen følelser som du beskriver i dette spørsmålet, tolker det derfor dithen at ikke dette er så gjeldene for deg.

Hvem vi forelsker oss i, handler jo om kjemi. Selv om du nå i fremtiden skulle oppdage at du tilfeldigvis var homofil, så betyr jo ikke dette at du hadde vært annerledes som person. Man har jo den samme personligheten selv om man tilfeldigvis forelsker seg i noen av samme kjønn.

Hvis det er slik at du bruker mye energi på dette temaet, vil jeg anbefale deg å dele det du bekymrer deg for med noen. En helsesøster kan være en fin person å starte med. Legger også ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

 

Hilsen Ingun

Helsesøster og sexologisk rådgiver
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit