Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg ensom

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, dette er hva som har skjedd meg meg i det siste. Jeg har hengt med noen kompiser helt siden fra 8-10.trinn. Men nå for tiden henger jeg ikke med dem lenger fordi jeg føler de bare ute stenger meg. Jeg føler meg ensom og har ingen spesielt å henge med i friminuttet. Trenger råd, jeg drar hjem nesten hver eneste storefri for jeg føler det er den eneste løsningen til at jeg ikke skal føle meg ensom lengre, plis hjelp meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. DU forteller at du tidligere har hentg med noen fra 8-10 trinn på skolen men at du føler at de stenger deg ute og at du er ensom. Jeg tror først at det er lurt at du snakker med noen om hvordan du har det. Så er det viktig at du snakker med de det gjelder om hva du tenker og føler.

Kanskje det er en misforståelse eller så er det sånn at de stenger deg utenfor. Om det er en misforståelse så kan man jo rydde opp i den, men om det er utestenging, da trenger du å jobbe aktivt for å få noen nye venner.

Det kan ta tid og energi, men det er verdt det i lengen. Se om det er noen på skolen som du gjerne vil bli bedre kjent med og som kanskje sier hei til deg. Vi interesse, si hei hvordan går det og se om dere har noen felles interesser. Snakk med læreren om dette også slik at du kan få støtte noe sted,og at de også kan være med på å bindra til et godt klasse og skolemiljø. Det er de pliktige til! Vi har noen artikler som kan hjelpe deg, legger ved disse under! 


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit