Hopp til hovedinnholdet

en mann følger etter meg og slikker seg rundt munnen. kan jeg anmelde han?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har nylig fått en stalker.Han har sett på meg flere ganger og slikket seg rundt munnen. En gang så var jeg ute med noen venner, men litt senere så splitta vi opp og gikk hver vår vei, når jeg gikk hjem så jeg han mannen for første gang, og det var to mindre gutter med som plutselig ropte og sa "DU! HAN LIKER DEG!!" jeg bare så på han og gikk. Nå ser jeg han nesten overalt, og han ser på meg HELE tiden mens han slikker seg på munnen. For noen dager siden så var jeg ute med noen venninner, så kom han syklende forbi, og så ropte plutselig venninna mi ut "HEI!" så han stoppa, og igjen så han bare på meg. Han kan ikke snakke så mye norsk helle, jeg fant ut at han er fra Afghanistan, så han ropte på en fra trinnet mitt som han brukte som tolk. så spurte venninna mi om han likte meg, så svarte han "jeg liker henne ikke, jeg ELSKER henne" også plutselig fikk jeg en forespørsel på facebook av han uten at jeg har sagt navnet mitt. skal jeg anmelde han? jeg føler meg veldig redd og truet

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Han har ikke gjort noe ulovlig så vidt jeg skjønner, så det er nok ingen grunn til å anmelde han. Han liker deg (eller elsker deg), så han er bare betatt av deg. Her er det antagelig en kulturforskjell på hvordan man griper det an når man ønsker å bli bedre kjent med en jente man liker.

Det beste tipset jeg kan gi deg, er å få fortalt denne gutten på en ordentlig og veldig tydelig måte at du ikke er interessert i han/forelsket i han. Kanskje trenger du en mellommann/tolk til å få fortalt dette.

Kanskje kan det også være lurt å snakke med en lærer/helsesøster på skolen om det, hvis du synes det er veldig ubehagelig og hvis han ikke slutter å følge etter deg. Kanskje de også kan snakke med han.

Men vær såpass grei at du først og fremst gir han en tydelig beskjed om at du ikke er interessert i å være venn med han - det er en ærlig sak.

Du kan også snakke med foreldrene dine om dette, og hvis det fortsetter, eller hvis han begynner å oppsøke deg og oppfører seg truende så får dere heller vurdere da om det er grunnlag for å anmelde saken til politiet.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit