Hopp til hovedinnholdet

Hva bør jeg gjøre når jeg hele tiden stryker i matte?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 20 år som sliter med hva jeg skal . Har stryket i matte gjennom videregående 3 ganger på rad hvert år. Tok opp på sonans ifjor men strøyk igjen. Har ikke jobb. Har lyst å studere videre men sliter med mattekunnskaper som stenger veiene for meg og gjør sånn at jeg får lite muligheter. Jeg har vært hjemme i et halvt år uten jobb eller skole og jeg synes det er svært depprimerende at jeg har prøvd å selvskade meg flere ganger. Håper jeg får et svar på hva jeg bør gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål! 

Kjære deg - dette var leit å høre. All ære til deg som har stått sånn på, og prøvd å ta opp matte flere ganger. 

Jeg skjønner godt at det er deprimerende å gå hjemme. Jeg håper at dette med selvskadingen ikke fortsetter, og at du ber om hjelp til å få en stopp på det og få det bedre. Det at du skriver inn hit til oss er helt klart første skritt på veien, og det er kjempebra :-) 

NAV skal kunne veilede deg og gi deg råd i forhold til videre arbeid- og utdanningsmuligheter. Derfor ta kontakt med dem, og book deg en veiledningstime. Veldig mange kommuner/bydeler har en oppfølgingstjeneste for ungdom som trenger litt ekstra hjelp rundt skole og jobb. Spør på din NAV om dem kjenner til dette der du bor (se artikkelen under dette svaret). NAV har ofte en oversikt over ulike kurs, praksisplasser osv som kan være aktuelt for deg. 

Ellers så er jeg bekymret for deg med denne selvskadingen. Fastlegen din kan henvise deg til en psykolog, slik at du kan få hjelp til å snakke om det.

Håper dette gav deg noen tips til veien videre. 

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ingen skoleplass? Sluttet på skolen eller som lærling?

ungdom sitter (colourbox.com)

Er du arbeidsledig, eller har du et venteår? Da har du rett til hjelp fra oppfølgingstjenesten.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit