Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler ingenting. Jeg bare later som. Hva kan jeg gjøre?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

jeg føler ingenting for så lenge jeg kan huske har jeg ikke vert i stand til o føle følser eg later te o vere vannlig når jeg er rundt andre folk men på innsiden føler jeg ingeting det er ikke så ille som det høres ut til men dette er vanlig for meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ikke så greit ut å ha det slik som du beskriver. Det å ikke være i kontakt med sine følelser kan være vanskelig, men du er ikke alene om å ha det slik.

Noen mennesker har opplevd mye som kanskje ikke har vært så greit og så blir de på en måte stivnet. Da mister du kontakten med hva du egentlig føler fordi det kan være vanskelig og vondt å kjenne på ubehagelige følelser.

Jeg tenker at det vil være fint for deg å snakke med noen om hvordan du har det. Det å gå i terapi kan hjelpe deg å få kontakt med følelsene dine. Det å trene opp sansene sine til å legge merke til hva en ser, hvordan det oppleves å høre et musikkstykke. Hva det gjør med deg når du ser en film. Lukter på en blomst eller klapper en hund. Kan være små ting som kan vekke opp følelsene dine. Det er lurt å trene på dette.

Det å late som en føler noe må være veldig slitsomt og ta mye energi i fra deg. Ta kontakt med noen du tenker kan hjelpe deg. Det kan være en god venn, foreldre, helsesøster på skolen din, helsestasjon for ungdom eller fastlegen din.  Ikke gå med dette alene. Det er ikke greit.

Du kan også ringe til en hjelpetelefon. Der kan du snakke med noen anonymt om du vil og det er gratis og ringe. Mental helse 116123, kors på halsen 800 33 321 alarmtelefonene for barn og unge 116 111.

Legger artikler under svaret som du kan lese.

Ønsker deg alt godt!!!!

 

Hilsen Helsesøster.

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit