Hopp til hovedinnholdet

En gutt sendte nakenbilde av meg til mange. Bør jeg anmelde?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har fått tilsendt et nakenbilde av meg selv som en gutt tok av meg når jeg ikke visste det. Han sendte det til mange over snap, noe jeg ikke fikk vite. Har bevis på at bildet ble tatt, bør jeg anmelde? hvordan er straff? Er det stor sjanse for at politiet kommer til å henlegge saken?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Om du vet hvem det var som sendte bildet, og du har bevis (f.eks. skjermbilde), er det ingen grunn til at politiet skulle henlegge saken.

Vi ser dessverre at de ofte henlegger dersom de ikke mener de har nok informasjon til å etterforske. Selv om de ofte har nok informasjon, skjer det at de ikke vet hva de skal gjøre med den for å finne bevis og en gjerningsmann, men som sagt, om du sørger for disse to selv, så burde det ikke bli henlagt.

Straff i dette tilfellet er jeg ikke sikker på, men det blir neppe snakk om noe mer enn en bot og en prikk på rullebladet, men for enkelte kan det siste være ille nok. Snakk med en jurist dersom du ønsker mer informasjon om strafferamme.

Om du bør anmelde eller ikke må du velge selv. Vurder faktorer som hva du kan tjene på en anmeldelse opp mot eventuelle saksomkostninger dersom du blir nødt til å involvere advokathjelp, og vurder også hva du ønsker i forbindelse med han som delte bildet.

Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit