Hopp til hovedinnholdet

Jeg var på skumparty for ungdommer

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, det har seg sånn at jeg var på skumparty for ungdom der jeg opplevde noe jeg følte var veldig ubehagelig. Jeg var med 2 andre venninner og vi var og danset inne før skumpartyet hadde startet skikkelig. Så var vi litt trøtte etter dansingen og satte oss ned på en sofa. Så kom det plutselig 3 andre gutter som satte seg mellom meg og venninnene mine, sånn at jeg satt i midten av tre helt ukjente gutter. Så hadde jeg bare på meg shorts den kvelden og han ene gutten tok plutselig hånda på låret mitt og strøk litt. Han andre spurte om navnet mitt og om hvordan jeg hadde det. Jeg svarte ikke på det de spurte om. Så sa han ene gutten "er du kåt" til meg. Da følte jeg meg veldig ukomfortabel og bare reiste meg opp og gikk ut for å danse. Noe lignende dette har aldri skjedd meg før og jeg opplevde det som veldig ubehagelig. De gjorde ingenting på vennene mine, hvorfor meg? Skremmer meg å gå på andre ungdomsfester nå. Mente de dette på tull tror du eller var det dumt gjort av dem?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss.

Du forteller at du var på skumparty og at noen fremmede gutter satte seg mellom deg og vennene dine,og at han ene begynte å ta på deg, mens den andre lurte på hva du het. Dette forstår jeg var en ekkel opplevelse for deg, særlig at noen tok  på kroppen uten at man ville det.

Jeg tror det er viktig at du snakker med noen voksne om dette,gjerne foreldrene dine, noen du stoler på, helsesøster eller en lærer. Dette slik at du får bearbeidet det og at du får snakket med noen du stoler på. Etter en sånn hendelse har man ofte mange tanker og spørsmål som man trenger svar på. Hjelpetjenester kan du også kontakte, det ligger en oversikt under til deg.

Det er også fint at dette kommer fram til noen slik at en voksen kan snakke med arrangørene,  slik at framtidige ungdomsfester blir tryggere. Jeg kan forstå at du blir redd og engstelig. Samtidig så anbefaler jeg deg å ikke gi makten til de uhyggelige guttene, men at du selv kan bestemme hva du vil gjøre og ikke, hvor, når og hvorfor.

For å svare på spørsmålet ditt så er det kanskje fordi de syntes du var søt at de gjorde det, men det er heller ikke lov til å oppføre seg sånn! De oppførte seg uhyggelig og dumt og det høres ikke ut som tull! 

Om det skjer igjen, så si: jeg vil ikke at du skal ta på meg, gå bort. Eller jeg vil ikke snakke med deg. eller så går du selv, og si ifra til en vakt eller voksen. Det er derfor de er der!

Du er veldig sterk som sender inn spørsmål til oss og snakker med noen om det. Jeg håper for din del at du kan tenke at ibland så kan man møte uhyggelige gutter og det er en grusom opplevelse, men alle er ikke sånn! Ønsker deg lykke til og les artiklene under, de kan hjelpe deg!

Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit