Hopp til hovedinnholdet

Jeg er gravid og skal ta abort. Bør jeg si ifra til foreldrene mine?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg har gjort noe som ikke er greit å vekk ikke hva jeg skal gjøre. Jeg var i utlandet og drakk lit ikke mye men litt. På hotele jeg lå på var det en gutt på 15 år som så ut som en 18 åring. Jeg var med han og drakk litt også og serverte han drikker med alkohol. Jeg hadde også sex med han å jeg sa unskyld til foreldrene at jeg gidde han alkohol for jeg viste ikke alderen hans men jeg er gravid og tar abort. Jeg har telefon nr til en av foreldrene. Burde jeg si ifra? å jeg ville ikke ha sex det var han som ville ha det. Burde jeg si ifra til mine foreldre?

SVAR

Besvart 23.06.2016 14:40:32
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Abort

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

 

Les mer
attach_file

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle