Hopp til hovedinnholdet

Ei venninne legger ut stygge/ekle bilder av meg.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Eg har ei venninne som driver å legger ut stygge/ekle bilder av meg, som eg overhode ikkje vil at skal ligge ute. dei bryter ikkje retningslinja til dei ulike appene, men mange av dei er virkelig heilt på grensa. i tillegg til dette driver ho å kommenter meg i alle slags mulige ekle bilder/tekster. Ho kan også legge ut en sårende tekst og tagge meg. ho prøver også alltid å få meg til å framstå som dum og tilbakestående. Og eg veit at det ikkje berre er ho som har bildene lenger. Og i alle fall ei anna jente har trua med å legge ut eit bilde. I tillegg så har dei ved fleire anledninger prøvd å opprette falske profiler på vegner av meg på instragram, men det har eg klart å unngå i siste liten. Eg veit at eg skreiv venninne over, men ho er veldig vekslende i korleis ho er mot meg. Og har eg ikkje ho så har eg meir eller mindre ingen. Kva burde eg gjør? Ønsker egentlig ikkje å blande inn andre. Har gitt beskjed ved fleire anledninger. I tillegg så har eg rapportert bilder og liknande.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei,

At noen legger ut et bilde av deg uten din tillatelse, er imot de fleste siders regler, det handler bare om å finne riktig rapporteringsalternativ.

Det hun driver med er teknisk sett ulovlig, ifølge åndsverklovens § 45c.
Du kan jo prøve å fortelle henne det, og si at du kanskje blir nødt til å anmelde henne om hun ikke slutter?

Om du ikke ønsker å kontinuerlig rapportere bilder for å få dem vekk, må du nesten blande inn noen andre, som dine egne eller hennes foreldre, eller noen på skolen, som f.eks. kontaktlærer.

Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit