Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg kreve erstatning fra kommunen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

kort fortalt, jeg sitter å lurer på om jeg kan gå til sak mot skole, politi og barnevern. Jeg har vært vitne til at pappa slo min mor til blods fra jeg var født til jeg var 11, vi hadde tilsynsfører fra bv.tj men det eneste bv gjorde var å sende han inn til oss engang i bland, mamma gikk stadig vekk med blåmerker i ansiktet å andre steder på kroppen, når hun fulgte meg i barnehage og på barneskolen, de sa ikke ifra. Politiet kom iallfall en eller 2 ganger i mnd på døren å hentet pappa, men de sa ikke ifra til bv. Ingen sa noe, når de visste det bodde små jenter, som måtte se faren sin med kniv og andre gjenstander han brukte med vold mot moren sin. Ingen sa ifra, ingen gjorde noe, før jeg var rundt 11 da ble jeg flyttet i fosterhjem, dette skjedde for sent. Så den dag i dag sitter jeg med en barndom som er ødelagt og x-antall psykiske diagnoser. Er dette noe jeg kan gå til rettsak meg, eller få erstatning for?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først av alt vil jeg si at det er veldig leit å høre at du har hatt en vanskelig barndom.

Uten å kjenne detaljene i saken, blir det dessverre vanskelig for meg å si om du kan ha krav på erstatning eller ikke. Jeg syns derfor du skal kontakte en advokat som kan hjelpe deg med å vurdere om det foreligger grunnlag for å fremme et erstatningskrav mot kommunen.

Dersom du fremmer krav mot kommunen, og får beskjed om at et eventuelt krav er foreldet, har du mulighet til å søke om rettferdsvederlag, som er Stortingets egen erstatningsordning. Dette kan du lese mer om her .

Lykke til!

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit