Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine krangler hele tiden

Jente 13 år
 

Spørsmål

Foreldrenemine kranler heile tida

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! Det er ikke alltid man må skrive mye for å få sagt noe viktig. Så det er fint at du forteller om dette her! 

Hvis du opplever at foreldrene dine krangler hele tiden, syns jeg at du skal snakke med noen om det. Først og fremst - og hvis du tror du kan klare det - kan du snakke med foreldrene dine, og si at du merker at de krangler mye. Fortell dem hvordan dette oppleves for deg. Noen ganger kan voksne glemme eller overse at barna får med seg kranglingen, fordi de blir så opptatt med sine egne vanskeligheter, eller fordi de ikke helt tenker over at barn ser eller hører mer enn man tror. Jeg tipper at mamma og pappa setter pris på at du sier ifra og at du minner dem på at det er for mye krangling nå. Kanskje det du sier får dem til å ta seg litt sammen?

Hvis du syns det er vanskelig å snakke med foreldrene dine på egenhånd kan du også ta kontakt med et familievernkontor. De som jobber der er veldig gode på å hjelpe familier med mye krangling.

Jeg håper dette var til hjelp. Jeg har lagt ved noen fine ting du kan lese, som handler om det å ha foreldre som krangler. Håper du opplever at kranglinga blir mindre etter hvert!

Vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit