Hopp til hovedinnholdet

Fetteren min får søsteren min på 8 til å smake på tissen sin. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Fetteren min har jo noen probleme tror han har noe ADHD greier, vet ikke helt. Han er 15 og oppfører seg bare teit. Vi må av og til overnatte hos han, meg og lillesøsteren min. Lillesøsteren min liker jo rumpe og pupper og tisser og son og synest dette er spennende og "gøy", hun er foresten 8. Når vi er der skal vi bare på badet for å pusse tenner og sont også kommer han inn og spør henne om hun vi ta på tissen hans og smake på den. Og hun gjør jo det pga hun synest det er gøy. Og han har jo ikke noen kjæreste som kan gjøre det med han. Han er ikke upopulær. Men jeg klarer ikke å si noe til den men ender opp med å være beskymret. Ingen voksne vet om det og jeg tør ikke si i fra. Synest ikke det er greit. Det har vert son en god stund nå men er lenge siden sist vi var der. Det er jo ikke greit dette her. Men jeg vil ikke få ham i problemer eller at han skal komme i fengsel eller noe. Aner IKKE hva jeg skal gjøre. Får bare helt hetta og kan ikke gjøre noe! Please hjelp!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i Ung.

Det er bra at du skriver til oss og forteller om dette. Jeg kan forstå at du synes det er vanskelig å skulle gjøre ting problematisk for fetteren din men i dette tilfellet vil det være mye viktigere å tenke på søsteren din og at ikke hun skal fortsette å utsettes for dette.

Det at hun nå ser ut til å synes at det er gøy og spennende handler om at hun er for liten til å forstå hva det er hun er med på. Det er ikke så lenge før hun vil forstå det og vil kanskje få sterke reaksjoner, skamfølelse og andre psykiske plager. Hvis dette ikke stoppes vil hun kanskje også la andre gjøre slike ting mot henne med de følger det kan ha.

I og med at fetteren din er såpass ung så vil han nok ikke havne i fengsel for dette, men han vil han kunne få hjelp til å forstå alvoret i det han gjør sånn at han kan unngå å ødelegge for seg selv og andre hvis han fortsetter med dette.

Jeg forstår at det sitter langt inne men det riktigste og modigste du kan gjøre er å snakke med noen voksne om det som har skjedd. På den måten vil du kunne hjelpe både søsteren og fetteren din og så slipper du å sitte på hemmeligheten alene. 

Du kan for eksempel snakke med foreldrene dine eller helsesøster på skolen. Du kan også ringe Alarmtelefonen for Barn og Unge på 116 111. De du snakker med vil kunne hjelpe til med å ta saken videre og hjelpe søsteren din bort fra denne situasjonen.

Det er flott og modig av deg og si ifra og gjøre noe med dette! Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige for deg å lese. Lykke til!

 Hilsen psykologen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Alternativ straff for ungdom

Politiets forebyggende arbeid

Mange som er tatt for noe tror at politiet bare kan tilby straff. Det stemmer ikke. Å hjelpe ungdom med å ta riktige valg og komme ut av feil miljøer, er viktig forebyggende arbeid for politiet.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit