Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil at pappa skal ta bort bildene han har av meg på profilen sin men jeg tør ikke si noe til han!

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei faren min har masse bilder av meg på profilen sin og jeg vil ha de vekk fordi jeg ikke har kontakt med han og han hater meg. han legger de ut fordi han vil skryte av at han har en datter men jeg vil ha bildene bort. har prøvd å rapotere det, men de går ikke vek og jeg vil ikke sende melding til han om at han må slette de fordi det tør jeg ikke. syntes dette er helt forferdelig og aner ikke hva jeg skal gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! Det du forteller om er ikke greit! Det er du som bestemmer om det skal ligge bilder av deg på pappa sin profil på nettet. Ikke pappa. Dette er det faktisk lover som beskriver, og du er beskyttet av personvernet også når du er barn.

Du sier at du har prøvd å rapportere dette. Da lurer jeg på hvor du henvendte deg? Jeg syns du skal prøve på nytt! Her kan du lese om hvilke rettigheter du har og hvordan du kan gå frem for å rapportere det pappa har gjort.

Det er lurt å få støtte og hjelp av en voksen til å rapportere inn en slik sak. Har du noen andre voksne som kan hjelpe deg? Mamma? En lærer? Eller en annen i familien? Fortell dem at du ikke vil at pappa skal legge ut bilder av deg og at du trenger hjelp til å få han til å ta dem vekk fordi du ikke tør å snakke med han selv. Det kommer til å ordne seg, bare ta det på alvor og ikke gi deg. Sjekk ut artiklene jeg har lagt til under her. De gir også nyttig informasjon.

Jeg ønsker deg lykke til! 

Vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Personvern - hvor går dine grenser?

Rødt kort (colourbox.com)

Hvor går grensen for hva foreldrene dine skal ha rett til å vite om deg? Er det greit at de kan se nettloggen din eller kjenne til passordet ditt?

Les mer

Viktig å vite om Facebook og personvern

facebook.com

Personlig informasjon på Facebook kan være opplysninger som er attraktive for andre. Er du bevisst på hva du legger ut og deler på Facebook og andre steder på nettet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit