Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min har ofte sinneproblemer. Hva kan jeg gjøre for å hjelpe? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg har en kjæreste som ofte har sinneproblemer hvor han begynner å ødelegge gjenstander, har veldig lyst til å hjelpe, men jeg vet ikke helt hvordan jeg kan hjelpe, hva er jeg nøtt til å gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 og takk for at du skriver til oss!
Du skriver at kjæresten din ofte blir sint og ødelegger gjenstander,  og du lurer på hva du skal gjøre. Jeg tenker at det er kjæresten din som må ta grep: hvordan han håndterer sinne sitt er hans ansvar, og måten han gjør det på nå (ødelegge gjenstander), er ikke greit! Har du forsøkt å snakke med ham om dette? Det kan være lurt å snakke med ham når han er rolig om hvordan hans håndtering av sinne er for deg, og at du ønsker at han tar tak i dette, dersom jeg forstår deg rett. Jeg legger ved en artikkel som kan være nyttig for ham. Vit at det er han som må endre måten å mestre sinne sitt på, du skal ikke måtte endre deg! 
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit