Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter veldig med å finne ut hva jeg skal gjøre når hun truer med selvmord

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sliter veldig med å finne ut hva jeg skal gjøre og trenger råd så fort som mulig!! For en stund siden ble jeg kjent med en jente på en chatteside på nettet. Vi har aldri møtt hverandre og bor langt unna hverandre, bare snakka litt av og til. Men plutselig begynte hun å si at jeg er alt for henne og at hun ikke kan leve uten meg! I tillegg truet hun med selvmord dersom jeg ikke ville være sammen med henne! Jeg er ikke interessert i henne, og forelsket i en annen jente, men tør ikke si det nå som hun truer med å ta sitt eget liv! Så ingen annen utvei enn å bare spille litt med, men klarer ikke det lenger! Hjelp, hva skal jeg si/ gjøre!?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at dette har blitt vanskelig for deg.  -Det er jo ikke noe særlig godt sjekketriks å true med selvmord.  -Og du kan ikke bære dette ansvaret.  Selv om det er ubehagelig, så må du si til henne at du nok ikke har noen sterke følelser for henne.  Du kan vise omsorg ved å si at hun nok bør søke hjelp hos en fagperson om hun har selvmordstanker.  Du kan jo skrive at det var hyggelig å prate litt med henne på nett for å få inn noe positivt, og så si det ellers som det er.  

Ikke gå og tenk på dette lenger nå.  Like greit å  få det gjort.  

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit