Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha hjemmeskole?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 14 år. Jeg har veldig lyst til å ha hjemmeskole. Kan jeg si at jeg vil slutte på skolen og ha hjemmeskole til foreldrene mine? Kan jeg bestemme om jeg skal ha hjemmeskole eller er det foreldrene mine som bestemmer om jeg skal ha hjemmeskole? Kan jeg si til foreldrene mine at jeg har lyst til å ha hjemmeskole også kan de bestemme om jeg kan ha hjemmeskole? Jeg håper jeg får svar så fort så mulig og takker godt om ekstra informasjon.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Det er lov å ha hjemmeskole eller hjemmeundervisning i Norge, men foreldrene dine må melde i fra om at de ønsker dette til kommunen. Kommunen vil føre tilsyn med hjemmeundervisningen for å sikre at du lærer det du skal. Informasjon finnes på Norsk hjemmeundervisningsforbunds nettsider.

Hvis dette med hjemmeundervisning ikke går, er det viktig at du sier ifra hva som skal til for at du trives bedre på skolen du går på. Hvordan har du det med de andre elevene på skolen? Du har krav på å kjenne deg trygg, slippe mobbing og oppleve tilhørighet. Du skal få skoleoppgaver som passer til deg og er passe utfordrende. Kan du ta en prat med kontaktlæreren din eller helsesøster om dette?

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit