Hopp til hovedinnholdet

Slutte å røyke og drikke energidrikk

Gutt
 

Spørsmål

Hei jeg er gutt på 12. Jeg har tatt en sigarett pakke fra vennen min sin mor. Jeg har røyka ca 6-7 røyk. Jeg angrer skikkelig og vil ikke si noe til mamma. Jeg har også drukket en del red bull BURN battery monster osv. Kan jeg få tips om å slutte å røyke og drikke energidrikk? Jeg føler meg dum jeg er så lei meg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Aller først vil jeg bare si at du ikke er dum. Tvert i mot, er du veldig smart som ikke har lyst til å begynne å røyke! Du har heller ikke lyst til å fortsette å drikke energidrikk, og det synes jeg høres fornuftig ut.

Du har prøvd å røyke noen røyk og du er nok ikke blitt avhengig av det. Bestem deg for at du ikke skal røyke igjen. Å bestemme seg er det aller viktigste. Neste gang du tenker at du har lyst til å røyke, foreslår jeg at du sier tydelig "nei!" til deg selv. Du kan velge om du vil si det høyt eller inni deg. Da er det viktlig at du hører på deg selv og gjør som du selv sier. Her er det mange gode tips når man skal slutte, og vi på Slutta hjelper deg også mer enn gjerne. Vi har også chat på hverdager er mellom kl. 10 og 16.

Jeg skjønner at du er lei deg, men se positivt på det. Du røyka bare noen få røyk før du bestemte deg for at dette ikke var noe du ville. Og du bestemmer selv over livet ditt og røykinga. Du er sjefen i ditt eget liv! Lykke til.

Vennlig hilsen Slutta 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit