Hopp til hovedinnholdet

Dette er ikke greit.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. En gang da jeg var 17 la min tremenning meg til på snapchat, han er 30 og noe(?) Han var veldig ops på at jeg ikke måtte lagre eller noe sånt fra chatten vår og hans kone visste ikke om at han snakket med meg eller snapchaten. Jeg er jo veldig drøy av meg så jeg sendte drøye bilder, han sa at jeg var fin og hadde fine lepper. Men en dag gikk han over streken og sendte meg kuk bilde, og skrev etterpå han ville ha tiss (fitte) tilbake. Jeg ble satt ut, altså det har gravd seg langt inni hodet mitt og kan ikke se normalt på han igjen. Hver gang jeg tenker på han sier jeg har fine lepper vil jeg kutte de av. Regnes dette som et overgrep? Altså jeg finner ikke dette greit. Rart at en sånn liten ting kan sette seg fast i hodet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 18 år. 

Takk for at du skriver til oss.
Det er trist at du har opplevd denne hendelsen med snap. 

Jeg forstår at du tenker at det er rart at at denne hendelsen kan brenne seg fast over så lang tid, men jeg tenker at det sier noe om hvor ubehagelig du har opplevd dette.

Du sendte det du kaller drøye bilder, og fikk bilder tilbake som jeg tenker det er helt uakseptabelt, og IKKE greit å sende.

Slik jeg tolker det du beskriver her så tenker jeg at det som skjedde kan betegnes som seksuell takassering.

Jeg forstår at det du opplevde har blitt ubehagelig for deg i ettertid, og kanskje kan det være bra for deg å snakke med noen om det som skjedde.

Helsestasjonen for ungdom er et sted hvor du kan henvende deg.

Jeg vet ikke om du har mye med denne mannen å gjøre nå, men det kan også være en ide å si noe til ham om at det er helt uakseptabelt å sende den typen bilder til andre.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit