Hopp til hovedinnholdet

Samboeren til min far trakasserer meg på facebook, hva gjør jeg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Samboeren til min far driver å trakasserer, truer meg og sier ting som ikke e greit. På Facebook. Jeg har ikke samvær med min far, kjenner han knapt , har aldri hatt samvær med ham , samboeren er en fremmed. Hun sier at mamma nekter meg samvær med pappa, noe hun aldr har gjort , jeg vil ikke være med de jeg ikke kjenner og vet noe om. Jeg har jo aldri vært hos min far på 15 år , han har aldri brydd seg om meg eller de andre ungene han har . Samboeren hans truer meg medstygge Mld, kommentarer og sier ting som ikke er samt. Jeg kjenner ikke hun, vet hvem hun er det e alt. Jeg orker ikke mere av dette og nå sa jeg ka som var skjedd til mamma, hun blei sint og sa at slik får ikke voksne oppføre seg mot barn og at dette må ta slutt, og at vi må anmelde henne for slik hun holder på . For hun e ille, hun ødela julaften for meg sist med stygge ting og så tok hun å sendte stygge Mld når jeg va komt utav kirken i konfirmasjonen min. Hun må slutte å plage meg, kan noen få henne til å slutte?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Trusler og mobbing på nettet er ikke tillat, det står i straffeloven § 267. Det gjør saken bare mer trist at det er en voksen utsetter deg som ungdom. Snakk med moren din om dette. Det er en mulighet for henne å ta kontakt med familievernkontoret der dere bor. Hun kan prøve å innkalle faren din til et møte der hun kan snakke med ham om dette, du kan også være med om du vil.

Tenker du/dere at dette ikke nytter bør dere kanskje vurdere å politianmelde dette. Det kan dessverre være det eneste som hjelper. Om du vil drøfte det med noen andre kan helsesøster eller sosiallærer om det som skjer.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer

Hva sier loven om nettmobbing? Er det straffbart?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

En venninne og jeg laget på gøy en nettside. Her skrev vi en del om andre på skolen, hvem som hadde ligget med hvem, hvem som hadde gjort forskjellige ting på fest, la ut bilder og sånt. Det meste av det vi la ut var helt sant. Nettsiden ble veldig populær og alle snakket om den. Nå har noen av de vi skrev om funnet ut at det var vi som laget siden. Kan de anmelde oss for mobbing eller noe sånt? Har vi gjort noe ulovlig?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit