Hopp til hovedinnholdet

Hei, lurte på om foreldre har lov å nekte noen å være venn med datteren sin?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, lurte på om foreldre har lov å nekte noen å være venn me dattra si. Moren til venninen min får hun til å si stygge ting til meg, som " vi kan ikke være venner lengre fordi alle hater deg, og ingen vil være venn med meg når du er her" osv. Er dette lov? Å nekte hun til å være venn med meg? Uten at jeg har gjort noe? Hun truer hun med ting hvis hun møter meg, er med meg på skolen osv. Moren hennes har også sagt i fra til lærere, at de må følge me på at hun ikke er sammen med meg i friminuttene osv. Selv om hun ikke har noen andre og vil være sammen med meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Dette høres vanskelig ut for både deg og venninnen din. Du skriver at du "ikke har gjort noe". Det betyr vel at du ikke skjønner hvorfor venninnen din ikke får lov til å være sammen med deg? Dette synes jeg du må forsøke å finne ut av. Kan du få hjelp av dine foreldre? Kanskje en av dem kan ringe moren til venninnen din og spørre henne hva dette handler om? Kanskje tror hun at du har gjort noe som ikke stemmer?

En annen mulighet er at du og venninnen din snakker med den læreren som har blitt kontaktet. Du kan fortelle henne at dette har blitt vanskelig for dere begge og at dere trenger hjelp til å finne en løsning. Dere kan også gå til helsesøster og be om råd.

Dere er 16 år og det er vanskelig for foreldre å kontrollere og bestemme hvem barna er sammen med. Samtidig er det lett å forstå at foreldre ønsker at barna skal være sammen med venner som er bra for dem. Det er som du skjønner ingen lov som regulerer slike ting, men noe man må finne ut av gjennom å snakke sammen og høre på hverandre.

Jeg håper dette ordner seg for dere begge!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit