Hopp til hovedinnholdet

Sosialrådgiver sa jeg måtte slutte.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 17 som går på helsefag på Haugaland vgs. Foreldrene mine var på et møte i dag med sosialrådgiveren, og hun sa til foreldrene mine at jeg måtte slutte på helsefag fordi jeg har sosial angst. Jeg ble veldig lei meg da jeg hørte det og nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

dette var veldig trist å høre, og jeg forstår at du blir lei deg.

Er dette noe du ønsker selv? Man har jo rett på å få både tilpasset opplæring og eventuelt spesialundervisning. Om du føler deg presset til å slutte, er det noe du burde ta opp med en annen rådgiver, lærer eller elev- og lærlingombudet.

Alle kan oppleve tunge perioder i livet, men husk at du kan komme deg ut av dette og tilbake på skolen hvis du ønsker det. Det er også fint at foreldrene dine kjenner til angsten. Da blir det lettere for deg og de rundt deg å finne gode løsninger eller hjelp.

Det kan være fint å ha noen å snakke med om dette, for eksempel helsesøster, Helsestasjon for ungdom eller Kors på halsen.

Jeg håper det går bra med deg. Send oss gjerne et nytt spørsmål om du lurer på noe mer!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett på tilpasset opplæring

Skoleskilt (colourbox.com)

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser på? Eller kanskje du er blant dem som føler at du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra, for du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

Les mer

Rett til spesialundervisning

Gutt får hjelp av lærer (colourbox.com)

Elever har rett til tilpasset opplæring eller spesialundervisning dersom de har behov for det. Her finner du informasjon om hva spesialundervisning er og hvem som har rett til dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit